Καλώς Ήρθες

Ονομάζομαι Ηρώ Κάτρη και είμαι Ψυχοθεραπεύτρια Προσωποκεντρικής Προσέγγισης με Μεταπτυχιακό τίτλο στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Msc in Person-Centred Counselling & Psychotherapy) από το πανεπιστήμιο του Strathclyde. Είμαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας και πτυχιούχος στον κλάδο των «Διεθνών Επιχειρήσεων και Ευρωπαϊκών ζητημάτων» από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος.

Θέλοντας να εμπλουτίσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και ακολουθώντας την εσωτερική μου ανάγκη για περισσότερη γνώση, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια:

 • στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
 • στην παιδική επιθετικότητα,
 • Coaching και επίλυση προβλημάτων,
 • ‘Taking your therapy outdoors’ – Ένας τρόπος να μεταφέρουμε τη συνάντηση μας εκτός γραφείου.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, έχω εργαστεί στο ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «ΘΕΟΤΟΚΟΣ», στον απογευματινό χώρο Δημιουργίας και Έκφρασης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία «Γέφυρα ζωής», στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που πάσχουν από Alzheimer «Άκτιος». Τέλος ,υπήρξα ενεργό μέλος σε μη κερδοσκοπική, κοινωνική δομή ψυχολογικής υποστήριξης, στην οποία προσφέραμε ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε άτομα με οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, εργάζομαι σε ιδιωτική εταιρία στον τομέα των πωλήσεων και του ανθρωπίνου δυναμικού.

Σήμερα διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο του Πειραιά, που ασκώ την Προσωποκεντρική Προσέγγιση στην Ψυχοθεραπεία.

Δουλεύω με ενήλικες δια ζώσης και μέσω διαδικτύου.

Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης.

Μέλος της European Association of Psychotherapy
– Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας της Ελλάδος

Τι μπορώ να κάνω για εσένα;

Ως προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια είμαι εδώ, για να σε συντροφεύσω στο προσωπικό σου ταξίδι, είτε είναι για μία είτε για περισσότερες συνεδρίες.

Η ψυχοθεραπεία είναι συνάντηση δύο προσώπων που λαμβάνει χώρα στο σήμερα ή όπως λέμε στο «εδώ και τώρα». Η συνάντηση ενός ατόμου με τον θεραπευτή του λειτουργεί υποστηρικτικά προς το άτομο, δηλαδή εσένα. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να ασχοληθείς με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις και μαζί να βρούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσεις καλύτερα να ανταποκριθείς σε αυτές.

Η προσωποκεντρική προσέγγιση είναι μη κατευθυντική. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρω την πρωτοβουλία να σε κατευθύνω προς κάποιον στόχο ούτε θα σου δώσω «ασκήσεις» που θα πρέπει να ανταποκριθείς. Η ουσία της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας βρίσκεται στο να μπορέσεις να ανταποκρίνεσαι στις ανησυχίες/προβληματισμούς σου ή ότι άλλο μπορεί να φέρεις μέσα στη θεραπευτική μας σχέση με έναν δικό σου τρόπο. Ως προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια, είμαι εδώ να σου προσφέρω τον χώρο, τον χρόνο και τις θεραπευτικές συνθήκες να βρεις αυτό που αναζητάς.

Τι μπορεί να σε απασχολεί;

Τα θέματα ή οι προβληματισμοί που μπορούν να σε απασχολούν ποικίλουν. Παρακάτω θα αναφερθώ ενδεικτικά στους τομείς που θα μπορούσαμε να δουλέψουμε μαζί.

 • Διατροφικές Συνήθειες
 • Αρνητικά συναισθήματα
 • Εικόνα του εαυτού/Αυτοεκτίμηση
 • Φόβοι
 • Άγχος
 • Εργασία και Burnout
 • Οικογένεια
 • Σχέσεις

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που να σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι στιγμές που να μην μπορείς να αναγνωρίσεις, αλλά απλά να αισθάνεσαι ότι κάτι δεν είναι όπως θα ήθελες. Μη διστάσεις να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαρία να αναγνωρίσει τι του συμβαίνει.
Θα είμαι δίπλα σου σε αυτό το ταξίδι, για να σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις αυτό που σε προβληματίζει.

Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προσωπική και στην επαγγελματική μου ζωή. Μου έδωσε ευκαιρίες να γνωρίσω καινούργιους κόσμους, να μάθω καινούργια πράγματα και να εμπλουτίσω βιωματικά τις γνώσεις μου. Το σημαντικό είναι ότι με διαμόρφωσε πρώτα ως άνθρωπο κα μετά ως επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Ο εθελοντισμός υπάρχει στη ζωή μου πάνω από 10χρόνια. Ξεκίνησε από τις σπουδές μου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος μέσα από εθελοντικές ομάδες φοιτητών, με σκοπό την προφύλαξη των φοιτητών σε μια κρίσιμη κατάσταση και την ενημέρωση τους για διάφορα θέματα υγείας. Το 2011 υπήρξα εθελόντρια στους Παραολυμπιακούς αγώνες, σημείο σταθμό για ένα προσωπικό ταξίδι ανάζητησης. Το ταξίδι αυτό συνεχίστηκε σε κόσμους που φιλοξενούσαν παιδιά και ενήλικες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι η νοητική υστέρηση, ο αυτισμός αλλά και η νόσος Alzheimer στον κόσμο της 3ης ηλικίας. Τέλος, έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε δίκτυο εθελοντών ψυχολόγων-ψυχοθεραπευτών για άτομα με οικονομικές δυσκολίες και είμαι περιστασιακό μέλος του Make a Wish-Κάνε μια Ευχή Ελλάδος.