Ομαδικές Συναντήσεις

Ομάδα σημαίνει μοιράζομαι. Μοίρασμα της ανησύχιας σου, της χαράς σου, του προβληματισμού σου, των φόβων σου, ακόμα και της δυσκολίας σου να μοιραστείς.

Στις ομαδικές συναντήσεις σου δίνεται η ευκαρία να συμμετέχεις στην διαδικασία της ψυχοθεραπείας και να την προσεγγίσεις έναν πιο τρόπο πιο κοινωνικό. Διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές ζωές συναντιούνται μέσα από τις εμπειρίες τους. Θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και να ακουστείς, να συμβουλέψεις και να συμβουλευτείς. Θα μπορέσεις να έρθεις σε επαφή με καταστάσεις που ενδεχομένως να αντιμετωπίζεις και εσύ στην καθημερινότητα σου, δίχως να συνηδητοποιείς ότι σε δυσκολεύουν. Αλλά και να αντιληφθείς τις κοινωνικές σου δεξιότητες και τον τρόπο που τις χρησιμοποιείς. Τέλος, μέσα στο προστατευμένο περιβάλλον της ψυχοθεραπευτικής συνάντησης μπορείς να βιώσεις την κοινωνική σου πλευρά, χωρίς το άγχος που μπορεί να φέρει μία δημόσια έκθεση.

Στις συναντήσεις ακολουθείται η Προσωποκεντρική, μη κατευθυντική προσέγγιση. Κάθε φορά έρχεσαι όπως είσαι. Έχεις την δυνατότητα να πάρεις τον λόγο, να μοιραστείς σκέψεις και προβληματισμούς και να αφήσεις την δυναμική της ομάδας να σε συντροφεύσει. Δεν υπάρχει «πρέπει» στο πότε θα μιλήσεις : θα έχεις τον χρόνο σου, τον δικό σου ρυθμό και όταν αισθανθείς έτοιμος/η θα το κάνεις.

Επιθυμία μου, ως Προσωποκεντρική συντονίστρια, είναι να σε αφήσω να βρεις τον χώρο σου στην ομάδα, να σου δώσω τον χρόνο που χρειάζεσαι ώστε να αισθανθείς την εμπιστοσύνη να μοιραστείς, να συντροφεύσω τον καθένα από εσάς σε ένα μοναδικό ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης. Μέλημα μου είναι να δημιουργήσω ένα προστατευμένο περιβάλλον, όπου θα μπορέσεις να εκφράσεις με ειλικρίνεια και σεβασμό προς τα υπόλοιπα μέλη τα προβλήματα σου, τις ιδέες σου, τις αντιδράσεις σου, τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου. Η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε μαζί την ομάδα είναι ο σεβασμός στον λόγο, η εμπιστοσύνη, η εχεμύθεια και η αμοιβαία κατανόηση, χωρίς διάθεση να ασκηθεί κριτική.

«Μαθαίνω να μοιράζομαι, μαθαίνω να ακούω»

Οι ομαδικές συναντήσεις απευθύνονται σε όλους και πιο συγκεκριμένα σε ανθρώπους που έχουν εντοπίσει:

  • δυσκολία στην επικοινωνία
  • δυσκολία στις κοινωνικές συναναστροφές (αίσθημα ντροπής, αγοραφοβία κ.α)
  • δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις
  • έχουν κάνει ατομική ψυχοθεραπεία και θέλουν να συνεχίσουν με έναν πιο ομαδικό τρόπο

Είναι κλειστού τύπου, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και περιορισμένο αριθμό ατόμων.
*Δια ζώσης και διαδικτυακά

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

What is most personal is most universal– Carl Rogers