Ψυχοθεραπεία και διατροφικές συνήθειες

Ψυχοθεραπεία επικεντρωμένη στις διατροφικές σου συνήθειες από την πλευρά της ψυχικής υγείας και πως αυτή επηρεάζει τον τρόπο κατανάλωσης του φαγητού ή μη.

Με τη βοήθεια που προσφέρουν οι προσωποκεντρικές συνθήκες, προσπαθούμε να έρθουμε κοντά σε συναισθήματα που δημιουργούνται γύρω από τις διατροφικές σου συνήθειες. Άγχος, θλίψη, σκέψεις, προσδοκίες, φόβοι, συναισθήματα που σε «τρώνε» καθημερινά, είναι πιθανό να επηρεάζουν τον τρόπο που τρέφεσαι. Το φαγητό είναι μία καθημερινή ανάγκη που έχει ο οργανισμός μας για την επιβίωση του. Παρ’ όλα αυτά συνδέεται άμεσα με την συναισθηματική μας διάθεση (συνθήκες που «δένουν το στομάχι», στιγμές που «ανοίγουν το ψυγείο»).

Αν αντιμετωπίζεις συνθήκες, στιγμές (ή όπως αλλιώς θέλεις να τις ονομάσεις), οι οποίες σου δημιουργούν δυσκολίες στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το φαγητό, σε προσκαλώ να τις δουλέψουμε μαζί.

Η Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία αναπτύσσεται μέσα από την ψυχοθεραπευτική σχέση. Μία σχέση που λειτουργεί προς όφελος δικό σου. Κύριο μέλημα μου, είναι να μπορέσω να σου προσφέρω έναν χώρο που θα αισθάνεσαι ασφαλής να καταθέσεις τις σκέψεις σου. Η εχεμύθεια, η αποδοχή, η προσπάθεια να δω τον κόσμο σου μέσα από τα δικά σου μάτια και η επαγγελματική μου ειλικρίνεια είναι αξίες και όχι απλά εργαλεία. Είναι οι συνθήκες που εμπιστεύομαι για τη βάση που θα τοποθετήσουμε, ώστε φορά με τη φορά να χτίζουμε την σχέση μεταξύ μας και να μπορώ να σε βοηθήσω στους προβληματισμούς που αντιμετωπίζεις.

Διάρκεια: 50 λεπτά

δεν είχα καταλάβει ότι με το να απέχω από το φαγητό, ήταν μιας μορφής τιμωρία που επέβαλα στον εαυτό μου