Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ουσία της ατομικής ψυχοθεραπείας βρίσκεται στη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον θεραπευτή του. Μπορεί να την έχεις ακούσει και με άλλους όρους, όπως θεραπευτική σχέση ή συνάντηση δύο προσώπων μέσα στη θεραπεία.

Κύριο μέλημα μου, για να μπορέσει να αναπτυχθεί η θεραπευτική μας σχέση, είναι να μπορέσω να σου προσφέρω έναν χώρο που θα αισθάνεσαι ασφαλής να καταθέσεις τις σκέψεις σου. Η εχεμύθεια, η αποδοχή, η προσπάθεια να δω τον κόσμο σου μέσα από τα δικά σου μάτια και η επαγγελματική μου ειλικρίνεια είναι αξίες και όχι απλά εργαλεία. Είναι οι συνθήκες που εμπιστεύομαι για τη βάση που θα τοποθετήσουμε, ώστε φορά με τη φορά να χτίζουμε την σχέση μεταξύ μας και να μπορώ να σε βοηθήσω στους προβληματισμούς που αντιμετωπίζεις.

Τα θέματα μπορεί να ποικίλλουν• από μία επείγουσα κατάσταση που σε προβληματίζει ή μία εσωτερική ανάγκη για προσωπική ανάπτυξη. Στην Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία προσεγγίζουμε μαζί τα ζητήματα που θα φέρεις στο σήμερα ή αλλιώς στο «εδώ και τώρα». Σου δίνεται ο χώρος, ο χρόνος και οι θεραπευτικές συνθήκες να μπορέσεις να βρεις αυτό που αναζητάς.

Η Προσωποκεντρική προσέγγιση δεν είναι κατευθυντική. Τη θεματολογία της συνάντησης μας, θα τη δώσεις εσύ. Έρχεσαι όπως είσαι κάθε φορά με τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, μία κατάσταση που σε δυσκολεύει. Στην ψυχοθεραπεία μαθαίνεις να έρχεσαι κοντά στους προβληματισμούς και τα συναισθήματα σου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αρχίσεις να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα που έχεις, να βλέπεις κομμάτια του εαυτού σου και σιγά σιγά να μαθαίνεις να ανταποκρίνεσαι στην καθημερινότητα σου με έναν δικό σου, σύμφωνο τρόπο.

Διάρκεια: 50 λεπτά

όταν έφευγα από τη συνεδρία, ως θεραπευόμενη, αυτό που αισθaνόμουν είναι ότι έπαιρνα τον χρόνο μου να συνδεθώ με τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου, δηλαδή με εμένα, γεγονός που εκεί έξω πολλές φορές μου ήταν δύσκολο.